Candidații Alianței USR PLUS pentru Consiliul Local Sector 6

ALEXANDRU GÂDIUȚĂ

Alexandru Gâdiuță este ales pe locul 1 pe lista candidaților Alianței USR PLUS la Consiliul Local Sector 6.  Este bucureștean, locuitor al cartierului Drumul Taberei, Geograf specializat în Geografia Mediului și absolvent ASE. Este căsătorit, tatăl unui copil de 1 an și de 10 ani implicat în lupta pentru un oraș mai bun.

”M-am născut și am crescut in sectorul 6. Iubesc acest sector. Acum mai bine de 10 ani am început să simt pe propria piele problemele Bucureștiului și să îmi dau seama că e nevoie de o schimbare. (stăteam blocat în trafic ore în șir, respiram un aer din ce în ce mai prăfuit, vedeam în jurul meu cum dispar zone verzi sau cum sunt distruse clădiri de patrimoniu).

A fost momentul în care m-am alăturat Asociației Salvați Bucureștiul și luptei duse de Nicușor Dan. Au urmat ani de acțiuni, proteste și activism civic împotriva unor abuzuri făcute în special de către administrațiile locale bucureștene, administrații conduse de primari de diferite culori politice.

În anul 2015, am fost unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Salvați Bucureștiul, cu gândul la o schimbare din interior a sistemului politic și administrativ local și apoi național. Am făcut parte din conducerea națională a partidului (Comisia Națională de Arbitraj), și am coordonat procese de organizare și extindere la nivel local și național. În anul 2016 am devenit consilier municipal și am început o luptă din interior pentru schimbarea administrației locale

Am făcut parte din echipa USR care a învins-o pe Gabriela Firea în instanță în cazul companiilor municipale înființate ilegal. Am scris și depus proiecte de hotărâri (spre exemplu – inventarierea și modernizarea stațiilor STB din oraș, crearea unor Străzi noi pentru interconectarea unor cartiere din sectorul 6, realizarea unui studiu de mediu pentru identificarea cauzelor și a soluțiilor în cazul problemei poluării aerului ce afectează N-V-ul orașului. 

De la începutul anului 2020 am fost ales liderul grupului consilierilor municipali USR București, coordonând activitatea USR din cadrul Consiliului General al Municipiului București.

Îmi doresc ca prim pas foarte important să schimbăm modul în care se face administrație în Sectorul 6.

Administrația locală trebuie să fie conectată la viața comunității și să lucreze pentru a rezolva problemele cetățenilor în dorința de a asigura un trai cât mai bun, dar în prezent avem o administrație ruptă de comunitate, opacă, înconjurată de grupuri de interese.

Schimbând modul în care se face administrație putem avea o bază de pornire pentru proiecte de investiții reale care să transforme sectorul 6 într-un loc în care să locuiești cu drag și nu doar de nevoie.”

Mihaela Ștefan

Mihaela Stefan a absolvit Facultatea de Administrație publică din cadrul SNSPA.
Se ghidează pentru alegerile locale după deviza: „Bucureștiul trebuie redat locuitorilor săi!” și a ales să candideze pentru că implicarea în viața cetății este primul pas spre bunăstarea comunității locale.

„A sta pe margine nu este o soluție deoarece sistemul nu poate fi reformat decât din interior și dacă vom fi destul de mulți și foarte determinați, putem provoca schimbarea de care avem nevoie. O administrație responsabilă va pune întotdeauna interesul locuitorilor săi pe primul loc. În calitate de ales local, voi face tot ce îmi stă în putere pentru a deschide o legătură între administrație și cetățean. Bucureștiul este al oamenilor buni și împreună vom aduce schimbarea pe care ne-o dorim.”

Alexandru Desculțescu

Absolvent  de ASE, Alexandru Desculțescu este născut și crescut în București.

A înțeles singura soluție pentru a schimba în bine administrația publică din Sectorul 6 este implicarea activă  în ”viața cetății” și a decis să candideze pentru un loc în Consiliul Local:

”M-am săturat să stau pe margine și să-i acuz pe alții că nu fac ceea ce trebuie să facă! M-am săturat ca bugetele locale să reprezinte surse de îmbogățire rapidă a celor care sunt aleși să apere interesele comunității, dar în schimb se gândesc doar la propriul buzunar. Dacă tot ce voi reuși să fac în politică va fi să țin aprinsă flacăra speranței pentru generațiile ce vin după noi, eu tot voi fi mulțumit și convins că mi-am făcut datoria.”

Marius Ungureanu

Marius Ungureanu este de profesie jurnalist dar, după ce a lucrat cinci ani în administrația publică locală, a înțeles ca acest domeniu trebuie eficientizat. Acum are experiența a 4 ani de politică aplicată atât in interiorul USR, cât și în Consiliul Local Sector 6.

În cei patru ani de mandat a continuat, alături de colegii din USR, transparentizarea activității Primăriei și Consiliului Local începută de Asociația Salvați Bucureștiul, a organizat dezbateri publice reale și a impus respectarea legii care obligă la transparență.

A reprezentat cetățenii direct, invitându-i la ședințele Consiliului Local și indirect prezentând interpelările sau amendamentele primite de la ei. A propus proiecte care să reprezinte interesele cetățenilor și nu a votat proiectele cu probleme de legalitate sau oportunitate.

” Vreau să propunem și să implementăm proiecte necesare și utile, care să crească calitatea vieții locuitorilor Sectorului 6. Vreau să răspundem prompt și eficient nevoilor și cerințelor lor; să folosim resursele proprii și pe cele atrase in investiții moderne și durabile.

Vreau să ne păstrăm modestia, bunul simț și responsabilitatea și să transimtem acest mod de a lucra cu și pentru cetățeni. Vreau ca și peste 4 ani să pot privii oamenii în ochi la fel cum o făceam în 2016 la primele ieșiri în stradă ca politician!”

Alexandru Bojdan

Alexandru Bojdan este licențiat în Relații Internaționale și Studii Europene și are experiență în servicii IT lucrând pentru lideri mondiali în domeniul digitalizării.

Se ghidează pentru alegerile locale după deviza “administrația publică servește OAMENII” și candidează pentru a readuce nevoile cetățenilor Sectorului 6 în centrul atenției serviciilor publice.

“De prea multă vreme aleșii cetățenilor sunt preocupați de interese oculte financiare și politice, personale sau de grup, generând neîncredere în instituțiile publice și deprofesionalizarea administrației locale. Principalul obiectiv pe care îl am pentru consiliul local este reconectarea administrației locale la nevoile cetățenilor prin mijloace moderne de comunicare care să asigure informații clare si ușor accesibile despre serviciile si proiectele Primăriei.”

GEORGETA MITRAN

Sunt consilier local în funcție din 2016. În cei 4 ani de mandat am depus 22 de proiecte. Au fost adoptate 9. Am trimis multe sesizări și solicitări de informații sau documente, am făcut amendamente și am luat cuvântul în aproape toate ședințele de consiliu exprimând opinii și formulând întrebări Executivului.

A fost, și este încă, o experiență dură în care am văzut ce înseamnă o administrație publică iresponsabilă căreia nu-i pasă de banul public și nici de interesul cetățeanului. Interes care înseamnă fie curățenia de pe strada pe care locuiește, fie faptul că nu are unde să-și înscrie copilul la creșă/grădiniță/școală aproape de casă și este nevoit să îl trezească foarte de dimineață și să străbată orașul – în condițiile infernale de trafic pe care le cunoaștem cu toții –, fie că este plimbat pe la ghișee pentru un act, etc. Acest tip de guvernanță locală trebuie să înceteze și sunt convinsă că așa se va întâmpla după alegeri. Pentru că bani sunt. M-am convins de asta.

În noul mandat îmi propun să implementez proiectul de bugetare participativă și aprobarea înființării de centre tip respiro pentru persoanele cu dizabilități.

Nevoile cetățeanului și solidaritate cu cei în suferință, vor fi prioritățile mele.

Gicu Zainea 

Gicu Zainea este constănțean dar s-a mutat în Bucuresti în anul 2000, pentru a urma cursurile universitare. Ulterior s-a îndragostit de acest oraș, în special de verdele cartier de atunci, Drumul Taberei iar mai târziu și de o bucureșteancă cu care s-a căsatorit și are doi copii.

S-a implicat în politică atunci când Nicușor Dan a înființat USR iar acum, împreună cu Alianța USR PLUS își dorește să dea tonul schimbarii clasei politice din România.

”Candidez pentru funcția de consilier în Consiliul Local din Sectorul 6. Experiența dobândită în USR din 2016 până acum mă face încrezator că pot contribui semnificativ la proiectele și activitatea echipei de consilieri USR PLUS în Consilul Local Sector 6.

Echipa de consileri ai Alianței USR PLUS va fi o echipă orientată către nevoiele cetățenilor, va accepta idei, proiecte și colaborări cu toate organizațiile și locuitorii acestui sector. Este o echipă axată pe proiecte concrete, cu rezultate cuantificabile care să respecte deadline-urile. Aceste rezultate vor fi prezentate cetățenilor sectorului prin rapoarte periodice.

Voi judeca fiecare situație în baza principiilor care ne-au adus împreună precum corectitudine, integritate și transparență.
Îmi doresc reforma în admistratia publică iar din poziția de consilier voi face toate demersurile pentru a demara un audit extern independent în toate direcțiile administrației, astfel încât să creștem transparența asupra cheltuirii banului public și să identificam acele masuri care optimizează activitatea și o orientează către beneficiarul real, cetățeanul.

Doar prin responsabilitate și rezultate vom demonstra ca o ”altfel de politică” este posibilă!

Cătălin Volintiru 

Cătălin Volintiru este un antreprenor local care cunoaște foarte bine problemele cu care se confruntă mulți dintre locuitorii Sectorului 6.

Se ghidează în alegerile locale după deviza “întreprinzatorii locali sunt motorul dezvoltării economice a comunității” și candidează pentru a asigura o comunicare deschisă, între guvernarea locală și antreprenorii din Sectorul 6.

“În 15 ani de activitate ca antreprenor am interacționat zilnic cu oamenii din Sectorul 6, de la mici întreprinzători afectați major de criză până la investitori cu o experiență vastă. Astăzi luarea unei decizii în timp real este un avantaj competitiv în economie, de aceea avem nevoie ca administrația publică să fie un partener ce oferă soluții, nu justificări. Știu că sunt și funcționari publici care așteaptă să readucă profesionalismul în administrația locală. Împreună cu ei vom face ca deciziile administrative transparente și rapide de care Sectorul 6 are nevoie să ducă la o dezvoltare economică durabilă la noi în sector.”

Octavian Berceanu 

Octavian Berceanu este consilier USR în Consiliul General al Municipiului București și a activat în perioada mandatului ca un consilier cu normă întreagă.

”În 4 ani am parcurs Bucureștiul și reprezint cu succes locuitorii. Experiența de 20 de ani cu instituțiile publice mă ajută să pun presiune pe politicieni. Am salvat de la defrisare parțială parcurile Sticlarilor și Pantelimon, am stopat tăieri ilegale în parcul Herăstrău și pădurea Băneasa. Mai mult, am plantat o pădure urbană Pădurea București, pe 5.5 hectare și 5500 de puieți pe terenul PMB din Sectorul 6, un zid verde între noi și gropile de gunoi.

Am arătat publicului gropile ilegale de deșeuri din Chitila Triaj S1, , zona Fundeni S2, Luncilor și b-dul N. Grigorescu S3, Serele Berceni S4, Progresului- Sebastian- Piața de Flori în S5, Calea Giulești în S6 sau cele din Ilfov. Lupta pentru aer curat am adus-o pe agenda națională și am montat senzori pentru aer. Am propus și reușit dublarea burselor în Sectorul 6.

Am parcurs peste 50.000 km prin oraș și 4000 de proiecte de consiliu. Împreună cu colegii am susținut dezvoltarea comunităților și ofer un model de activitate pentru consilieri. Munca mea este mediatizată, cunoscută bucureștenilor și a devenit un brand dincolo de așteptări sau politică. Experiența câștigată în 20 de ani reprezintă 90% din succes .”

Șerban Marinescu

Deși toată lumea îi spune Shere de fapt îl cheamă Șerban Marinescu. Este ”born&raised” în Drumul Taberei. Are doi copii, Iana de 6 ani și Filip de 9 ani.

”Sunt arhitect, am terminat Facultatea de Arhitectură de la Ion Mincu. Având una din cele mai bune diplome din an am rămas asistent universitar în facultate și am lucrat acolo 13 ani. În tot timpul ăsta am practicat arhitectura și ca angajat și cu firmă proprie.

Am câștigat, alături de alți 3 colegi, unul din puținele concursuri de urbanism și arhitectură organizate pe bune în România. În urma concursului am proiectat și executat reamenajarea centrului din Râmnicu Vâlcea. Am luat și un premiu, apărem și prin niște reviste mișto de profil cu proiectul ăsta. Pe parcursul proiectării, primarul de atunci din Râmnicu Vâlcea, PNL-ist de seama, ne-a cerut șpagă. Mare. L-am denunțat la DNA și a stat 4 ani la pușcărie în urma denunțului și flagrantului nostru.

Am câștigat la CEDO un proces împotriva României. Marinescu vs. Romania 🙂. În urmă cu mulți ani am fost bătut de niște polițiști în secția 22 de la Moghioroș. I-am dat în judecată iar procesul a durat în România 8 ani. Am pierdut și am câștigat toate etapele posibile în sistemul nostru de justiție fără să ajungem la vreo concluzie. După 8 ani am deschis proces la CEDO și l-am câștigat în mai puțin de un an. CEDO a zis că statul român nu mi-a acordat un fair trial. De fapt s-au opus din toate puterile instituționale să mă facă să renunț la acuzații. Statul a fost obligat să îmi dea niște bani din banii voștri publici and that was it.

Chestiile astea m-au făcut să vreau să mă implic în politică tocmai ca să schimbăm oamenii și instituțiile care mă abuzaseră (și enervaseră) până atunci. Mai ales că, în ambele cazuri, am văzut pe pielea mea că poți să câștigi dacă nu ți-e frică și acționezi. Sunt slabi și se bazează numai pe neimplicarea noastră. De ce sunt oamenii ăia acolo, la conducere? Uite pentru că nu ai vrut tu să fi în locul lor. Ai zis că sigur o să se ducă unii mai buni să îi schimbe și nu s-a dus nimeni. Până ai realizat că ăia pe care îi așteptai erai tu.

După niște alte aventuri în politica nouă, emergentă 🙂, am ajuns la USR și am candidat în 2016, la Camera Deputaților, în Teleorman. Nu-s din Teleorman dar nici nu voia nimeni să candideze în Teleorman. Nu aveam nicio șansă, era cel mai roșu județ, acasă la Dragnea. Inițial făcea lumea mișto de mine și de județ. Până la urmă a fost o campanie excelentă, ne-am dus și am bătut satele și străzile județului timp de 2 luni. Ne iubea lumea din Timșoara până la Bacău. Nu am intrat in Parlament (duh..) dar am făcut bine campaniei naționale.

După ce USR a intrat în Parlament am lucrat ca consilier parlamentar la grupul USR din Camera Deputaților. Am renunțat complet la arhitectură și profesorat pentru asta pentru că îmi plăcea și mi se părea important. Am lucrat pe mai multe proiecte dar cel mai drag îmi este Parcul Uranus (https://www.usr.ro/2017/12/14/usr-lansat-azi-proiectul-parcul-uranus/). Am lucrat împreună cu o echipă de arhitecți români și străini la o prezentare a ceea ce ar putea fi un mare parc pe terenul din jurul Casei Poporului. Proiectul a fost asumat de USR și sper să îl punem în aplicare imediat după alegeri. Ar fi un început bun și un semn de deschidere superb pentru noua majoritate.

Candidez la Consiliul Local pentru că m-am săturat de incompetenți și hoți. Mă umple de furie când văd că nu știu despre ce vorbesc și tot ce îi interesează e câte un tun imobiliar sau vreo șpagă mai frumoasă. Niște cocalari, mă scuzați dar suntem între noi, care habar nu au ce e ăla un oraș și ne țin în epoca de piatră a administrației. N-am vrut niciodată să plec din țară. Am copii, prieteni, proiecte, o viață întreagă aici. Dar nici cu ăștia la butoane nu vreau să trăiesc.

Da, vreau în comisia de Urbanism.

Ionuț Ifrim 

Ionuț Ifrim are 29 de ani și este absolvent al Facultatății de Științe Juridice, Politice și Administrative. Are experiență profesională în Managementul Proiectelor în mari companii românești si internaționale.

Se ghidează în alegerile locale după deviza “tinerii responsabili, cu inițiativă, sunt parte a schimbării” și candidează pentru ca locuitorii Sectorului 6 sa fie reprezentați de candidați tineri și onești, care au curajul și motivația de a face ceea ce trebuie cu banul public.

“Am intrat în politică cu intenția de a face din Sectorul 6 un loc pe care merită sa îl alegi atunci când trebuie să decizi unde să îți cumperi o locuință, să îți trimiți copilul la grădiniță, sa te distrezi sau sa deschizi un business.
Tânăr fiind, îmi doresc să îmi pot petrece timpul liber în parc, cu persoane apropiate, nu la cozi la ghișeele din instituții. Pentru schimbare este nevoie sa digitalizam interacțiunea cu instituțiile, iar eu și colegii mei din Alianța USR PLUS, cu experiența noastră din mediul privat știm cum sa o facem.”

Pavel   Szilveszter 

Pavel Szilveszter isi doreste un oras verde, curat, cu cat mai multe spatii de recreere si in armonie cu natura. Crede ca pentru a ajunge acolo trebuie sa ne concentram pe educatie. De asemenea, vrea sa inceteze risipa banului public si vrea sa vada administratia lucrand pentru binele locuitorilor din Bucuresti.

Pavel este informatician specialist in analiza datelor si in prezent coordoneaza un serviciu global la o multinationala. Cu o experienta profesionala de peste 25 de ani, a lucrat la firme private mici si multinationale, in educatie si administratia locala la primaria din Craiova. Are un master in gestiunea energiei electrice si o certificare internationala in gestiunea proiectelor.

Cu o deformatie profesionala in sens bun, Pavel vede orice schimbare a administratiei ca pe un proiect. Proiectele pot fi planificate in timp, beneficiile si implementarea explicate locuitorilor din Bucuresti. Orasul nostru poate fi un loc placut, verde, curat daca administratia si cetatenii vor colabora pentru acest lucru. Educatia necesara pentru a respecta natura poate fi incurajata prin eliminarea cheltuielilor aberante pe borduri, garduri si betoane si inlocuirea lor cu copaci, gazon si parcuri.