Consilieri Generali

Alexandru Gâdiuță

Alexandru Gâdiuță

Sunt Alexandru Gâdiuță, consilierul municipal USR care s-a bătut pentru ca vocea cetățenilor să fie ascultată în administrația locală a Bucureștiului!
Bucureștean, locuitor al cartierului Drumul Taberei, geograf specializat în Geografia Mediului, și absolvent ASE, căsătorit cu un copil de aproape un an, am început lupta pentru un oraș mai bun în 2009, participând la acțiunile Asociației Salvați Bucureștiul. Activist civic am participat începând cu acel moment la numeroase acțiuni prin care se spera oprirea unor acțiuni abuzive ale administrațiilor publice din acea perioadă (teme locale ce vizau distrugeri de parcuri, spații verzi sau clădiri de patrimoniu ori mai târziu teme naționale)
În anul 2015, am fost unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Salvați Bucureștiul, cu gândul la o schimbare din interior a sistemului politic și administrativ local și apoi național. Am făcut parte din conducerea națională a partidului (Comisia Națională de Arbitraj), și am coordonat procese de organizare și extindere la nivel local și național.
În anul 2016 am devenit consilier municipal și am început o luptă din interior pentru schimbarea administrației locale – am făcut parte din echipa USR care a învins-o pe Gabriela Firea în instanță în cazul companiilor municipale înființate ilegal, am scris și depus proiecte de hotărâri (spre exemplu – inventarierea și modernizarea stațiilor STB din oraș, crearea unor Străzi Noi pentru interconectarea unor cartiere din sectorul 6, realizarea unui studiu de mediu pentru identificarea cauzelor și a soluțiilor în cazul problemei poluării aerului ce afectează N-V-ul orașului, conferirea titlului de cetățean de onoare domnului Mihai Șora – proiect aprobat), am făcut adrese și interpelări prin care am sesizat administrației problemele cetățenilor, am inițiat și câștigat procese pentru transparentizarea unor informații publice.
De la începutul anului 2020 am fost ales liderul grupului consilierilor municipali USR București, coordonând activitatea USR din cadrul Consiliului General al Municipiului București.
Îmi doresc ca prim pas foarte important să schimbăm modul în care se face administrație în Sectorul 6. Administrația locală trebuie să fie conectată la viața comunității și să lucreze pentru a rezolva problemele cetățenilor în dorința de a asigura un trai cât mai bun, dar în prezent avem o administrație ruptă de comunitate, opacă, înconjurată de grupuri de interese.
Schimbând modul în care se face administrație putem avea o bază de pornire pentru proiecte de investiții reale care să transforme sectorul 6 într-un loc în care să locuiești cu drag și nu doar de nevoie.
Împreună putem aduce un aer proaspăt în administrația locală din București!
Octavian Berceanu

Octavian Berceanu

Am vizitat multe dintre orasele europene ca turist, dar și ca specialist, invitat să descopăr liniile definitorii ale urbei moderne, ghidat chiar de către cei care le administrează. Provocările Bucureștiului sunt și provocările celorlalte municipalități. Strategia este asemănătoare cu a altor capitale, precum Viena, Paris, Londra sau Budapesta. Dezvoltarea economico-tehnologică se face sub presiunea socială, pe principiile legalității, a protejării mediului și conservării arhitecturale, a grijii pentru siguranța și confortul cetățeanului. Tehnic, liniile directoare sunt amplu dezbătute în programul USB și în Planul de mobilitate urbană durabilă.

Iubesc Bucureștiul! M-am născut acum 40 de ani pe Calea Griviței, am învățat să merg pe Stadionul Rapid, locuiesc în Crângași și alerg pentru o viață sănătoasă pe digul Lacului Morii. Sunt parte a orasului și trăim împreună fiecare bucurie sau tristețe.

Cristian-Mihai Munteanu

Cristian-Mihai Munteanu

Ce m-a revoltat în ultimii ani în sector? Lipsa de implicare a autorităţilor în problemele noastre concrete, ale oamenilor ca tine şi ca mine… cheltuirea adesea iraţională şi fără consultare publică reală a fondurilor colectate… distrugerea spaţiilor verzi, inclusiv mutilarea arborilor, ascunsă sub termenul “toaletare”… “munţii” de gunoaie neridicate la timp… blocajele infernale din trafic… Sunt convins că îţi doreşti, ca şi mine, ca toate acestea să dispară din peisajul sectorului cât mai curând!

În toamna anului 2015 am aflat că acest lucru este posibil, cunoscându-i pe Nicuşor Dan şi pe oamenii care astăzi formează frumoasa echipă a Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Filiala Sector 6. Sunt oameni fără un trecut politic marcat de corupţie, oameni implicaţi civic, care au luptat pentru un oraş administrat cinstit şi coerent, pe criterii de competenţă și cu care împărtăşesc aceleaşi valori şi principii de viaţă.

De ce candidez? Tot ce am învăţat, în plan profesional şi uman, în aceşti ani, sunt dornic să aduc în sprijinul locuitorilor din Sectorul 6. Atunci când am luat decizia, am resimţit, aproape fizic, senzaţia că suntem cu toţii într-un punct-limită, dincolo de care lucrurile nu mai pot continua aşa. Cred cu toată convingerea că acum este momentul unei schimbări radicale de viziune şi de atitudine la nivelul Consiliului Local Sector 6.

Elena Radu

Elena Radu

Nu am facut parte din niciun partid şi nici nu mă gândeam că o să se întâmple, până acum, când m-am hotărât să mă alătur Uninunii Salvaţi Bucureştiul şi lui Nicuşor Dan, în demersul lor de reformare a sistemului administrativ, regăsindu-mă în valorile promovate de ei: moralitate, competenţă, onestitate, demnitate. Vin în această construcţie, cu experienţa mea acumulată în timp, cu abilităţile şi competenţele mele şi cu un suflu regenerator, de schimbare a modului de a face administraţie. Sunt economist,  licenţiată a Facultăţii de Comerţ, din cadrul ASE Bucureşti. Am ocupat diverse funcţii în cadrul departamentelor economice a unor instituţii private: contabil şef, director economic, director comercial, manager de vanzări, iar din 2005, am devenit antreprenor, administrând o agenţie de impresariat artistic, evenimente culturale şi producţie muzicală.

Consider că fără educaţie şi cultură societatea nu poate progresa, iar eu sunt gata să îmi aduc aportul în a impulsiona dezvoltarea acestei zone, la nivel de oraş, sector şi chiar de cartier. Se adaugă acestei dorinţe şi alte deziderate, spre care se va îndrepta interesul şi susţinerea mea, ca viitor consilier:

Administraţia publică, în slujba cetăţeanului – deschidere şi transparenţă: o administraţie fără corupţie, cu oameni integri, cinstiţi şi competenţi, care sa manifeste consideraţie pentru cetăţeni şi să ofere transparenţă asupra cheltuielilor

O viaţă mai bună şi mai curată – dezvoltarea spaţiilor verzi, eficientizarea activităţii de salubrizare, transport decent, cheltuieli de întreţinere mai mici, reabilitarea drumurilor şi aleilor

Educaţia, viitorul copiilor noştri – viaţa culturală şi sportivă: mai multe creşe, grădiniţe, locuri de joacă pentru copii, modernizarea şcolilor existente, centre after-school administrate de primarie, centre culturale şi baze sportive, la nivel de sector/ cartier.