Consilieri Generali

Alexandru Gâdiuță

Octavian Berceanu
Am vizitat multe dintre orasele europene ca turist, dar și ca specialist, invitat să descopăr liniile definitorii ale urbei moderne, ghidat chiar de către cei care le administrează. Provocările Bucureștiului sunt și provocările celorlalte municipalități. Strategia este asemănătoare cu a altor capitale, precum Viena, Paris, Londra sau Budapesta. Dezvoltarea economico-tehnologică se face sub presiunea socială, pe principiile legalității, a protejării mediului și conservării arhitecturale, a grijii pentru siguranța și confortul cetățeanului. Tehnic, liniile directoare sunt amplu dezbătute în programul USB și în Planul de mobilitate urbană durabilă.
Iubesc Bucureștiul! M-am născut acum 40 de ani pe Calea Griviței, am învățat să merg pe Stadionul Rapid, locuiesc în Crângași și alerg pentru o viață sănătoasă pe digul Lacului Morii. Sunt parte a orasului și trăim împreună fiecare bucurie sau tristețe.

Cristian-Mihai Munteanu
Ce m-a revoltat în ultimii ani în sector? Lipsa de implicare a autorităţilor în problemele noastre concrete, ale oamenilor ca tine şi ca mine… cheltuirea adesea iraţională şi fără consultare publică reală a fondurilor colectate… distrugerea spaţiilor verzi, inclusiv mutilarea arborilor, ascunsă sub termenul “toaletare”… “munţii” de gunoaie neridicate la timp… blocajele infernale din trafic… Sunt convins că îţi doreşti, ca şi mine, ca toate acestea să dispară din peisajul sectorului cât mai curând!
În toamna anului 2015 am aflat că acest lucru este posibil, cunoscându-i pe Nicuşor Dan şi pe oamenii care astăzi formează frumoasa echipă a Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Filiala Sector 6. Sunt oameni fără un trecut politic marcat de corupţie, oameni implicaţi civic, care au luptat pentru un oraş administrat cinstit şi coerent, pe criterii de competenţă și cu care împărtăşesc aceleaşi valori şi principii de viaţă.
De ce candidez? Tot ce am învăţat, în plan profesional şi uman, în aceşti ani, sunt dornic să aduc în sprijinul locuitorilor din Sectorul 6. Atunci când am luat decizia, am resimţit, aproape fizic, senzaţia că suntem cu toţii într-un punct-limită, dincolo de care lucrurile nu mai pot continua aşa. Cred cu toată convingerea că acum este momentul unei schimbări radicale de viziune şi de atitudine la nivelul Consiliului Local Sector 6.

Elena Radu
Nu am facut parte din niciun partid şi nici nu mă gândeam că o să se întâmple, până acum, când m-am hotărât să mă alătur Uninunii Salvaţi Bucureştiul şi lui Nicuşor Dan, în demersul lor de reformare a sistemului administrativ, regăsindu-mă în valorile promovate de ei: moralitate, competenţă, onestitate, demnitate. Vin în această construcţie, cu experienţa mea acumulată în timp, cu abilităţile şi competenţele mele şi cu un suflu regenerator, de schimbare a modului de a face administraţie. Sunt economist, licenţiată a Facultăţii de Comerţ, din cadrul ASE Bucureşti. Am ocupat diverse funcţii în cadrul departamentelor economice a unor instituţii private: contabil şef, director economic, director comercial, manager de vanzări, iar din 2005, am devenit antreprenor, administrând o agenţie de impresariat artistic, evenimente culturale şi producţie muzicală.
Consider că fără educaţie şi cultură societatea nu poate progresa, iar eu sunt gata să îmi aduc aportul în a impulsiona dezvoltarea acestei zone, la nivel de oraş, sector şi chiar de cartier. Se adaugă acestei dorinţe şi alte deziderate, spre care se va îndrepta interesul şi susţinerea mea, ca viitor consilier:
Administraţia publică, în slujba cetăţeanului – deschidere şi transparenţă: o administraţie fără corupţie, cu oameni integri, cinstiţi şi competenţi, care sa manifeste consideraţie pentru cetăţeni şi să ofere transparenţă asupra cheltuielilor
O viaţă mai bună şi mai curată – dezvoltarea spaţiilor verzi, eficientizarea activităţii de salubrizare, transport decent, cheltuieli de întreţinere mai mici, reabilitarea drumurilor şi aleilor
Educaţia, viitorul copiilor noştri – viaţa culturală şi sportivă: mai multe creşe, grădiniţe, locuri de joacă pentru copii, modernizarea şcolilor existente, centre after-school administrate de primarie, centre culturale şi baze sportive, la nivel de sector/ cartier.