Cu sprijinul Mihaelei Ștefan, Viceprimarul Sectorului 6, a fost demarată procedura de achiziție pentru serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate aferent obiectivului de investiții: înființarea unui Centru de Imagistică în cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”.

”Ne dorim să dezvoltăm Centrul de Sănătate multifuncțional ”Sfântul Nectarie” și acesta să devină un pol al prevenției pentru locuitorii Sectorului 6.
Dacă ne uităm la statele cu indicatori de sănătate mai buni, vom observa că ele alocă sume tot mai mari spre prevenție și asistența medicală primară.” a transmis Mihaela Ștefan, Viceprimarul Sectorului 6.

Această investiție are potențialul de a îmbunătăți capacitatea cetățenilor de a preveni afecțiuni medicale grave. România a alocat anul acesta capitolului Asistență medicală primară, elementul-cheie pentru depistarea precoce a bolilor cornice, sub 7% din bugetul Fondului Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), adică jumătate din ponderea recomandată de OMS pentru un sistem optim.