Viceprimarul Sectorului 6,  Alexandru Gâdiuță, a anunțat luni, 12 aprilie,  deschiderea curților școlilor din Sectorul 6 pentru toți cetățenii sectorulu, începând cu 1 mai 2021. Vezi mai jos anunțul:

”În Sectorul 6 școlile vor aparține iarăși comunității de la 1 mai

Împărtășim aceeași viziune: și primarul  Ciprian Ciucu și eu ne dorim ca școlile să fie deschise pentru toată lumea în afara orelor de program, cu acces pe terenurile de sport și de recreere, nu doar pentru elevii școli. Am redactat împreună acest proiect de hotărâre pe care îl avem în dezbatere publică încă din 17 martie.

Pe scurt:

Toți oamenii, copii și adulți, au acces în curțile școlilor și pe terenurile de sport atunci când nu sunt ore.  Avem un regulament lucrat temeinic care include drepturi și obligații (nu se fumează, nu se bea, nu se mănâncă semințe, se igienizează, există pază, se respectă orele de odihnă etc.).

Am discutat mult dacă să deschidem curțile școlilor doar pentru elevii școlii respective sau pentru întreaga comunitate și am apreciat că acestea trebuie să aparțină comunității. ”

Regulamentul pentru deschiderea curților școlilor poate fi consultat aici.