Ședința de luni, 7 septembrie,  a Consiliului Local Sector 6 s-a desfășurat în logica campaniei electorale, cu un primar care a țipat și a căutat confruntare, încercând să mai puncteze prin circ ceea ce nu a putut puncta prin proiecte realizate. Vă prezentăm mai jos poziția consilierilor locali USR:

”Ordinea de zi a cuprins proiectele de actualizare a unor indicatori tehnico-economici desi, săptămânal, domnului primar i se reproșează că se înlocuiesc borduri puse cu un an doi în urmă cu altele fărâmicioase.

Principalul proiect pe ordinea de zi a avut ca scop o rectificare bugetară. Primăria a primit de la Guvern suma de 32 milioane de lei, din care a decis să folosească o parte pentru modernizarea a două școli. Ținând cont de contextual pandemiologic în care ne aflăm este foarte posibil ca acești bani să rămână blocați. Sectorul 6 nu are suficiente locuri în școli pentru a respecta normele de distanțare socială, iar elevii din școlile unde trenează astfel de lucrări, învață acum în containere montate în curtea școlii.

Tot în timpul ședinței au fost aduse amendamente la buget pentru deschiderea parcurilor, achizitia si montarea de separatoare pentru elevi și o cauza umanitară. Amendamentele făcute pe genunchi de o administrație slab pregătită chiar și după mai mult de patru ani de mandat, nu prevedeau din ce capitol bugetar vor fi luați banii și unde vor fi trimiși, important pentru domniile lor fiind să treacă proiectele și să puncteze electoral.

La reproșurile noastre, că nu ne-au fost trimise amendamentele pentru a le citi și dezbate pe marginea lor, s-a invocate lipsa de timp. Îi amintim domnului primar că, intr-un articol din 29 august a.c., a declarat că a hotărât că nu se vor monta separatoare de frica claustrofobiei care poate apare la copii, pentru ca, în ședința de azi, să țipe la consilieri că nu vor să se monteze aceste separatoare. (https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24257214-foto-cum-incepe-noul-scolar-bucuresti-pandemie-decizia-apartine-fiecarei-scoli-iar-daca-merge-varianta-clasica-putea-30-40-elevi-clasa-noutatea-fiind-separatoarele-plexiglas-primarile-dau-tablete-mast.htm)

Sperăm că a fost ultima ședință de Consiliu Local condusă de un primar coleric, slab pregătit și grandoman. Administrația locală actuală, ca și cea centrală s-a împrumutat excesiv, iar banii au fost irosiți pe cheltuieli inutile și exagerate.”

Vezi mai jos înregistrarea integrală a ședinței de Consiliu Local Sector 6: