Grupul consilierilor locali USR Sector 6 salută organizarea on-line a ședinței de astăzi, 26 martie, a Consiliului Local al Sectorului 6. USR Sector 6, prin consilierul local Georgeta Mitran, a cerut acest lucru încă de săptămâna trecută când a depus, în acest sens, un proiect de modificare al Regulamentului de funcționare a Consiliului Local Sector 6.

Care a fost poziția consilierilor USR:

 

👉Ordinea de zi a ședinței de astăzi a fost modificată, din cele 27 de proiecte inițiale rămânând doar 5. Cele mai importante au fost proiectul privind Conturile de execuție unde am votat Abținere și proiectul de rectificare a Bugetului unde am votat Pentru.

👉Proiectul privind aprobarea conturilor de execuție pe trimestrul 4 al anului 2019, arată negru pe alb cât de prost administrează PSD bugetul sectorului 6.

👉La cheltuielile de capital (adică investiții), avem doar 46% execuție, si 80.602.000 lei cheltuiți din 173.960.000 prevăzuți inițial.

👉Gradul de autofinanțare foarte scăzut – doar 27%! Practic Primăria depinde într-o proporție uriașă de banii veniți de la bugetul de stat (de altfel, gradul de dependenta fata de bugetul de stat e de 70%), ceea ce o sa se dovedească dezastruos în cazul unei recesiuni.

👉Împrumuturi: administrația PSD a reușit contraperformanța de a se împrumuta de la BEI – contract de credit nr.55 – cu 70 de milioane de euro, pentru ca mai apoi sa nu utilizeze niciun ban din aceasta suma în anul 2019! In schimb, primăria a plătit dobânzi de peste 2.7 milioane de lei si a rambursat 26.79 milioane lei. Cu alte cuvinte, s-au împrumutat, nu au folosit banii, dar plătesc dobânzi si returnaează creditului.

👉Proiectul privind prima rectificare a Bugetului local, din cauza situației răspândiri virusului COVID-19, prevede folosirea sumei de 9.520.000 de lei pentru achiziționarea de materiale de protecție pentru Politia Locala si Direcția de Impozite, pentru dezinfectarea unităților de învățământ, pentru protejarea categoriilor vulnerabile și la ADPDU Sector 6.

👉De asemenea, Fondul de rezervă a fost majorat de la 500.000 de lei la 5.000.000, aspect semnalat de acum 2 săptămâni de consilierul local USR Cosmin Manole, care menționează că suma maximă admisă prin lege este de 52.000.000 de lei, de o sută de ori mai mult decât se hotărâse la votarea bugetului în luna februarie.