Guvernul arată de câteva zile încoace că este într-o criză comunicațională care trebuie urgent remediată. Comunicarea transparentă este o obligație a autorităților responsabile de combaterea epidemiei. Decizia Ministrului de Interne de a le interzice prefecților să nu mai dea informații legate de răspândirea coronavirusului în județe lor, și să comunice numai datele centralizate de către Grupul de Comunicare Strategică, este o greșeală.

 

USR cere Guvernului să reia comunicarea constantă, directă, precisă, despre situația epidemiei la nivel național! Românii trebuie să știe câte teste se fac zilnic, câte teste sunt disponibile în țară, să fie prezentată o evoluție a ratei de creștere și o analiză privind segmentarea geografică a îmbolnăvirilor.

Să spună inclusiv care sunt nevoile din spitale, pentru că am văzut în repetate rânduri o capacitate de mobilizare extraordinară în rândul românilor atunci când li s-a cerut ajutorul.

Avem nevoie maximă de o comunicare clară în ceea ce privește cine și ce face. Transparența asigură o bună colaborare între instituții și cetățeni!