fbpx

Uniunea Salvați România Sector 6 cere Primăriei Sector 6 să retragă de pe ordinea de zi a ședinței de consiliu de marți 27.08.2019 mai multe proiecte care, fie sunt supuse aprobării fără a lua în considerare sincronizarea acestora cu documente care vor fi aprobate în ședința de Consiliu General din aceeași zi, fie sunt insuficient documentate, fie nu au fost supuse dezbaterii publice conform legii. 

Aceste proiecte vizează subiecte importante din sector precum salubrizarea, de fapt nu mai puțin 4 proiecte care vizează documentele necesare organizării licitației publice pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare (inclusiv deszăpezire) a sectorului 6 regăsindu-se pe ordinea de zi a ședinței de consiliu. Acest lucru nu ar fi trebuit sa se intample in condițiile în care tot marți, Consiliul General al Municipiului București dezbate și votează Master Planul pentru sistemul de management integrat al deșeurilor în Municipiul București, document cu care Primăria sectorului 6 este obligată sa coreleze aceste patru proiecte, înainte de a le supune aprobării Consiliului local. 

Un alt proiect care ridica semne de întrebare, extrem de important și cu un mare grad de interes public referitor la stabilirea tarifelor lunare minimale pentru închirierea terenurilor și clădirilor aparținând unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 6, proiect care nu respecta termenul de consultare publica de 30 de zile lucratoare și care, neaprobat corect, informat și cu acceptul tuturor actorilor publici, poate sa ducă la mari carențe în implementare. Vorbim totuși despre închirierea spațiilor școlilor pentru activități comerciale, lucru care, pană la urma, are un impact direct asupra educației copiilor noștri. 

Triada de subiecte controversate este încheiată de cererea catre Primaria Generala pentru luarea in administrare a unui teren imens în str. Piatra Craiului nr. 1, fără nici o informație certă despre el, dimensiuni, destinatie, cadastru, etc, singura Anexa fiind un plan ilizibil de amplasament, teren care este dorit de Patriarhie pentru amenajarea unui lăcaș de cult, în condițiile în care în zona mai exista în proximitatea imediată încă 4 lăcașuri de cult. Nu a fost organizată nici o consultare  publica, proiectul are sub 30 de zile lucrătoare pe site-ul primăriei, iar la ședințele Comisiei juridice, consilierii local USR nu au primit nici una dintre informațiile solicitate inițiatorului proiectului.

Așteptăm de la Primăria Sectorului 6 să informeze cat mai corect si complet opinia publica privitor la toate acest puncte. Pana atunci cerem primarului Gabriel Mutu sa retraga toate aceste proiecte de pe ordinea de zi a Consiliul Local al Sectorului 6 din 27 august 2019 și să organizeze dezbateri publice pentru o consultare reală a cetățenilor cu privire la ele.