fbpx

Uniunea Salvați România reclamă comportamentul jignitor al primarului Gabriel Mutu față de consilierii USR și modul abuziv în care Dragoș Dragoteanu, membru USR Sector 6, a fost evacuat joi, de la ședința Consiliului Local de către Poliția locală la ordinul primarului Sectorului 6. Considerăm că decizia este un abuz grosolan, o încercare de intimidare a membrilor și consilierilor USR Sector 6 având în vedere că potrivit legii, orice cetățean poate participa la ședințele de Consiliu.

Potrivit Legii 215/2001, Art. 43. – (1) Ședințele consiliului local sunt publice, cu excepția cazurilor în care consilierii decid, cu majoritate de voturi, ca acestea să se desfășoare cu ușile închise. 

“Încă o mârlănie a PSD prin vocea primarului Mutu. În ședința de azi primarul a chemat poliția locală ca să dea afară un cetățean pentru că acesta îndrăznise în ședința de săptămâna trecută, pe 20 iunie, să aibă o opinie contrară primarului. Și atunci și astăzi membrul USR a fost dat afară. A fost pedepsit de două ori pentru același lucru deși nu este nicio reglementare care să interzică de două ori accesul unui cetățean în sala de ședință. Primarul Mutu este frustrat pentru că USR nu votează proiectul prin care sectorul va rămâne cu mai puțin spațiu verde. Atât primarul cât și toți consilierii au primit concluzia unui sondaj făcut de USR printre locuitorii sectorului în care se arată că aceștia vor parc și nu complex comercial, așa cum vrea Mutu să transforme pământurile din Drumul Taberei. Acesta a și fost motivul pentru care toți consilierii USR au părăsit azi sala de ședință și s-au întors după ce primarul a încetat cu jignirile și ofensele la adresa consilierilor USR, potrivit căruia, noi nu știm nimic despre legalitate și nevoile oamenilor,”, transmite Mihai Daneș, liderul consilierilor locali USR în Consiliul Local Sector 6 . 

PSD continuă să creadă că instituțiile publice ii aparțin de vreme ce sunt instalați în fruntea lor și le conduc prin aplicarea dictaturii tipic pesediste. “Nici Primarul Mutu, nici președintele de ședință nu au știut să dea nicio explicație când l-am întrebat în ce temei a dat ordin să-l scoată din sală. La fel și Poliția locală, doar a executat un ordin. Au anticipat ei că ar fi existat posibilitatea ca Dragoș Dragoteanu să tulbure ședința”, transmite senatorul USR Cristian Ghica, prezent la ședința Consiliului Local. 

USR precizează că pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 6 de astăzi s-a aflat un proiect pe care noi îl considerăm nociv pentru sector, respectiv proiectul de hotărâre privind aprobarea “Studiului de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Complex Comercial ”Drumul Taberei 34 din Municipiul București, str. Drumul Taberei nr. 34, sector 6”. Este vorba despre o fâșie de spațiu verde de 1.200 mp pe care primarul vrea să îl transforme în complex comercial, însă locuitorii sectorului 6 îl vor transformat în parc, potrivit unui sondaj realizat de consilierii locali USR Sector 6.

USR subliniază că proiectul a mai fost supus votului însă proiectul nu a trecut datorită voturilor consilierilor USR. Astăzi proiectul a trecut cu votul consilierilor PSD, ALDE, PMP și a unui consilier local PNL: 

Concret, proiectul prevede că:

  • Primăria va amenaja un “complex comercial” compus din patru module a 40 mp fiecare, cu spații comerciale a căror amenajare se va efectua cu costuri de circa 500.000 euro de la bugetul local. Pentru ce vor fi cheltuiți 500.000 de euro pentru module de 160mp urmează să aflăm.
  • Cei 1.200 mp se află lângă complexul comercial deja existent la Drumul Taberei 34 și la doar 300 m de Piața Moghioroș.
  • Nu au fost consultați cetățenii și nu a fost organizată nici o dezbatere publică pentru a se afla opinia lor (nici măcar a rezidenților de lângă cei 1200 mp).
  • În cadrul ședinței de consiliu local de azi Primăria a prezentat planuri noi prin care minimizează importanta spațiilor comerciale construite, insistând ca spațiul ar rămâne de fapt verde.

USR Sector 6 va analiza toate opțiunile care le are la dispoziție pentru ca astfel de abuzuri să nu se mai repete în ședințele consiliului local. De asemenea vom întreprinde toate acțiunile necesare ca spațiul respectiv din Drumul Taberei 34 să aibă destinația dorită de cetățenii din zona, aceea de spațiu verde.