fbpx

Un nou parc ar putea fi amenajat în Sectorul 6, pe o suprafață de 10 hectare în zona fostelor ”sere Militari”. Consilierii locali USR Sector 6 au depus un proiect de Hotărâre de Consiliu local pentru începerea demersurilor în acest sens.

Concret, proiectul vizează solicitarea de la Guvern a suprafeței de 10 hectare situate în Prelungirea Ghencea nr. 238. Acest teren ar urma să treacă din administrarea Agenției Domeniilor Statului în proprietatea Municipiului București și în administrarea Sectorului 6, cu scopul explicit de a se amenaja un parc.

Pentru a exista certitudinea că folosința acestui teren nu va fi deturnată, consilierii locali USR au precizat în proiect că, dacă se va schimba destinația suprafeței respective și dacă nu se va face acolo un parc, atunci cele 10 hectare vor reveni de drept în administrarea Agenției Domeniilor Statului.

Atât noi cât și colegii noștri consilieri USR din toate sectoarele vrem să identificăm acele terenuri aflate în proprietatea statului pentru a le transforma în parcuri și spații verzi pentru bucureșteni. În zona fostelor sere Militari, în ciuda retrocedărilor discutabile care s-au făcut, încă a mai rămas o rezervă de teren în proprietatea și în administrarea statului. Este vorba despre două loturi care au împreună 10 hectare și pe care vrem să le transformăm într-un parc. Zona Prelungirea Ghencea s-a dezvoltat foarte mult și este mare nevoie acolo ca Primăria să amenajeze parcuri și spații verzi”, a declarat Georgeta Mitran, consilier local USR Sector 6.

Proiectul pentru amenajarea unui parc pe terenul aferent fostelor ”sere Militari” a fost inițiat și elaborat cu sprijinul grupului civic Inițiativa Prelungirea Ghencea, prin Delia Mihalache.

În prezent, Bucureștiul suferă din cauza lipsei cronice de spații verzi. Retrocedările ilegale sau inoportune, betonările agresive și indiferența edililor din Capitală au transformat  Bucureștiul într-una dintre capitalele europene cu cel mai puțin spațiu verde pe cap de locuitor. Suntem mult sub cei 26 mp / locuitor ceruți de Uniunea Europeană și foarte departe de cei 50 mp / locuitor recomandați de Organizația Mondială a Sănătății. În 2009, Agenția privind Protecția mediului a găsit 12mp de spațiu verde / locuitor. În 2012, potrivit Cadastrului Verde, Primăria a numărat 23mp / locuitor. Ulterior Curtea de conturi a calculat că ficărui bucureștean îi reveneau 9,86mp de spațiu verde. În prezent, nicio instituție publică nu își asumă date precise cu privire la suprafața reală de spații verzi din Capitală.