De la alegerile de anul trecut PSD nu-și mai ascunde intențiile și face tot ceea ce vrea. Această situație se regăsește și în Sectorul 6. Saptamâna trecută la ședinta ordinară de consiliu de joi, primarul Gabriel Mutu si consilierii PSD au crezut că va fi doar o formalitate să-și aprobe toate propunerile de pe ordinea de zi, cu acordul nedeclarat al liberalilor. Si așa a și fost: pe ordinea de zi au fost 22 de propuneri si aproape toate au fost aprobate.

USR a reusit sa argumenteze decisiv pentru respingerea hotararârii prin care se prelungea închirierea unei “locuinte sociale” de 100 de metri patrati, situata pe Bulevardul Magheru. Doamna Camelia Fasie, consilier local USR Sector 6, a avut o expunere juridica extraordinară, dovedind caracterul total ilegal al propunerii.

Marele succes al consilierilor USR este însă reprezentat de introducerea si adoptarea a doua amendamente la proiectul „Regulamentul de conviețuire în condominiu al locatarilor sau proprietarilor din sectorul 6”. Prin primul amendament s-a reusit o armonizare mai clara a condițiilor de folosire a spatiilor comune de catre proprietar si chiriaș. Cel de-al doilea amendament USR a dus la anularea unui articol prin care proprietarii de animale de companie (ne referim la cele care necesită ieșirea din spațiul apartamentului) erau obligați să plăteasca 5 lei/lună în plus pentru curățenia blocului. Consilierii noștri au subliniat necesitatea de autonomie a asociaților de proprietari/locatari în acest caz, lucru acceptat și de ONG-urile prezente în sala de ședințe.

Consilierii USR arată că se poate!